Det är inte svårt att göra öl, det tar bara lite tid. Recept finns det i mängder på nätet. Är man bara noga med hygien och rengöring så får man en öl som helt klart håller hög klass. Man kan göra öl i små mängder i köket på spisen, kan dock vara svårt att få till rätt temperatur.Vi är ett gäng gubbar som gick ihop och köpte en braumaster 50 liters där man programmerar dom olika rasterna så vi slipper sitta och passa och använda den tiden till att dricka öl. Ska man göra för husbehov så räcker det med ett 20 liters kärl, gärna en gasolplatta för att snabbt kunna ändra värmen. På humlegården som har flyttat till Sollentuna, har dom 5 liters partyfat som man fyller på och använder flera gånger. Då slipper man böket med att sterilisera flaskor. Till faten köper man en liten pump som det sitter en liten kolsyrepatron i. Så vips har man en fin öl med bra skumkrona.
http://shop.humle.se/utrustning/bryggning/bryggverk/brewolution-brewster/brewster-bryggverk-20-liter Har man råd så kan man köpa ovanstående men det är inte nödvändigt men man slipper en massa jobb som att röra runt vid koket och böket när man ska kyla ner till 20 grader.
Sen är det en väldans massa saker man behöver;
Nån form av kvarn till malten
Jäshinkar med jäsrör ( Coop har en billig variant som dessutom har handtag )
Pumphävert
Hydrometer
Mätglas
Star san rengöringsmedel
En bra hålslev att röra med
Sen kan jag bara säga Renlighet är A och O. Det är jättelätt att man får in bakterier som förstör ölen.